Mijn werkervaring

Papegaaienopvang in Brabant

Door mijn passie voor kromsnavels werd ik geattendeerd op een papegaaienopvang in Brabant. In 2003 heb ik het park bezocht en was meteen onder de indruk van de verschillende soorten papegaaien die in het park waren gehuisvest.

Ik ben in contact gekomen met de toenmalige directie en binnen 2 weken ben ik gestart als vrijwilliger in de dierverzorging. Toen wist ik het zeker, dit wil ik de rest van mijn leven doen.

In 2004 ben ik mezelf gaan omscholen. Ik ben dat jaar gestart op het Groenhorst College in Barneveld met als specialisatie dierentuinen. In 2007 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.

Begin 2011 ben ik gevraagd om de functie te bekleden van Hoofd Dierenverzorging op diezelfde papegaaienopvang.

In mijn functie als Hoofd Dierverzorging en de jaren ervoor als vrijwilliger Dierverzorging, heb ik veel ervaring en kennis opgedaan met betrekking tot kromsnavels en vele andere uitheemse vogelsoorten. Door mijn kennis te delen heb ik veel vogels en mensen kunnen helpen en heb hiermee voorkomen dat zij in de opvang geplaatst zouden worden. Veelal ging het hier om problematiek in gedrag van de vogels. Belangrijk hierin was, dat niet alleen de vogel geholpen werd. Ze noemen mij ook wel een papegaaienfluisteraar.

Ook in mijn functie van Hoofd Dierverzorging heb ik vele contacten onderhouden met verschillende instanties als ministeries, dierentuinen en vogelspecialisten.

Details

Opdrachtgever:
Papegaaienopvang
Tijdvak:
2003-2013
Ervaring:
Hoofd dierenverzorging

Vooropgesteld ben ik tegen de vogelhandel en het houden van papegaaien/papegaaiachtigen in gevangenschap. Ik wil graag de in gevangenschap gehouden papegaaien een gezonder en gelukkiger leven bieden door hulp aan te reiken aan hun eigenaren.